Werking

Onze club bestaat uit een jeugd- en een volwassenafdeling. De club telt thans 60 jeugdleden en 60 volwassenen.  De club is aangesloten bij de federatie Gezinsport Vlaanderen.

Jeugd

We trainen op woensdagnamiddag in 3 groepen in de sporthal van het Gemeentelijk Sportcentrum. De minimumleeftijd is 8 jaar.

Onze hoofdtrainer-jeugdsportcoördinator  is Jan Van Gompel, leerkracht LO en zelf gedreven badmintonner en traint al 20 jaar onze jeugd.

Op een speelse wijze worden de basisbadmintontechnieken aangeleerd. Maar ook wedstrijdjes in allerlei speelvormen staan steeds op het programma.

Op donderdag in de vooravond is er vrij badminton in de sporthal van het Sportcentrum. De jeugdleden kunnen die avond een uur met elkaar badmintonnen, zonder begeleiding. De allerjongsten zijn begeleid door een van de ouders of familielid, die vrijblijvend, zonder lid te zijn van de club, met hun pupil mee badmintonnen.

Regelmatig zijn er in het weekend interclubtornooien.  De spelers zijn ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen.  In een aangename sfeer worden competitiewedstrijdjes tegen de leden van andere clubs gespeeld. De contactpersoon van onze club hiervoor is Kathleen Meutermans.

Volwassenen

Speelgelegenheid is er op dinsdag- en donderdagavond in de sporthal van Annuntia en op zondagvoormiddag in het sportcentrum .

Bij voldoende interesse organiseren we  bij de start van een nieuw seizoen voor de beginners  een initiatiereeks van een tiental lessen.

Als recreatieve club hebben wij het principe dat iedereen met iedereen badmintont. Beginner of gevorderd, dame of heer, jong of minder jong elkeen voelt zich al vlug thuis in onze club.

Trachten te winnen in onderlinge dubbel-wedstrijdjes is de motivering. Maar alles verloopt in een sportieve aangename sfeer.  Per training is het 2 uurtjes intens sporten.

Regelmatig nemen we met de liefhebbers ook deel aan een interclubtornooi en jaarlijks is er het clubtornooi.  De tornooiverantwoordelijke voor onze club is Marc Van den Bulck.

Sinds 2017 nemen enkele teams van onze club ook deel aan de AVVV-badmintoncompetitie.